1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2012. december 22., szombat

A TABÁNBAN MÁR JÁRTAK ANGYALOK


A szentestére még várni kell, de a Tabánba már leszállt néhány angyal, hogy ajándékokkal lepje meg a Virág Benedek Házba betérő nagycsaládosokat. Vecsey András önkormányzati képviselő szervezésében immáron harmadik alkalommal tartottak tabáni karácsonyt, amelyen a gyerekeket forró csokoládéval, kaláccsal, sült gesztenyével és teával, a felnőtteket illatos forralt borral vendégelték meg.
Három évvel ezelőtt újdonság volt, ma már igazi közösségi program a Tabáni Karácsonyi Délután.

Ezen a napon a segíteni vágyó kerületi polgárok jóvoltából megannyi gondosan becsomagolt ajándék kerül Virág Benedek Ház udvarában felállított nagycsaládosok karácsonyfája alá, ahol együtt örülhetnek a gyerekek és szüleik.
- Hogy a kezdeményezés sikeres, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Tabán Múzeum előtti udvart minden évben gyermeksereg tölti meg, és a velük tartó szülők és nagyszülők arcán ugyanaz a gyermeki mosoly ragyog, mint a kicsikén - mondja Vecsey András.
A naphegyi óvodások műsora után a szomszédos étterem udvarán terített asztallal is várták az ünneplő nagycsaládosokat.
A kicsik forró csokoládét, kalácsot és sült gesztenyét majszoltak, a felnőttek forralt borral melegítették fel magukat.
Nem maradt el a szokásos ingyenes tombola sem.
A támogatóknak köszönhetően értékes könyvek, féltett kincsek találtak gazdára. Jó helyre került a fődíj is, a sokszemélyes vacsorát egy újabb gyermekét váró fiatal pár nyerte meg.


A Tabánban már jártak angyalok 

Forrás:  Várnegyedonline.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése