1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2017. december 26., kedd

BUDAPEST TRAGÉDIÁJA


 
Filmkocka Nóti Károly dokumentumfilmjéből....Romos Döbrentei tér a kiégett szerb templommal

Így karácsony táján, a túlcsoruló szeretet ünnepén a MNFA egy igen tanulságos,drámaiságában elgondolkoztató filmmel ajándékozta meg a magyar közönséget.
Nóti Károly ,számtalan ismert és híres film rendezője ezúttal megrázó erejű dokumentumfilmmel lepte meg a nagyérdeműt. Nem mondja ki, csak a képsorok közt sejteti, miként tette rommá egy elhibázott, gátlástalan politika a világ egyik legszebb -nekem legszebb -fővárosát:Budapestet.
...Mondhatnánk, hogy régen volt,elmúlt,fátylat reá.

De nem lehet szó nélkül elmenni tanulságai mellett, mert újra a régi demagóg-populista, már kétszer elbukott szelek  dagasztják kis hazánk vitorláit a háborgó tengeren.
1946-ban születtem , amikor a film készült. Nem szeretnék romok között meghalni egy diktatúra agóniájában.Tanuljunk apáink szenvedéséből, ne kövessük újra el a végzetes hibát.

A film linkje:  https://vimeo.com/247321290

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése