1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2020. szeptember 24., csütörtök

UTOLSÓ SÉTA BONTÁS ELŐTT ANNO 1930


Találtam egy fotót az axioart oldalán.Régi fotó eladásra kínálva- ,fekete-fahér-elmosódott kontúrokkal.A kép felirata "Harang utca"

Érdekes kép,de élvezhetetlen .Megpróbálhatjuk javítani..


Félórás javítgatás-élsítés-kontrasztosítás-valamivel jobb. A régi Tabánról  készített fotók 99%-a fekete-fehér. Hogy nézhetett ki ez eredetiben?Próbáljuk meg egy algoritmus alapú színvisszadó programmal. -NEM  KÉZI SZINEZÉSSEL!

Nem lett valószerűbb de kihozta a felhőket.Az is valami. Próbáljuk másik programmal! Újabban válogathatunk algoritmus alapú programoklból.


Végül sok utómunkával -a lehetőségekhez képest-reális látványt nyújtó képet sikerült elővarázsolni a múltból.Keretezni,feliratozni már bagatell. Olyan ez ,mint a régész öröme egy ritka lelet felett.De nem ajánlom senkinek, rettentő sok macera van vele!

Az már csak hab a tortán,  hogy  mi a kép felirata:

 Harang utca

Nagyon elmosódott kézírássaal lehetett írva!! -Harang utcának olvasni a Horgony utcát némi fantázia kellett. De helyrállt a világrend.

.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése