1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2014. február 1., szombat

A HÉT FILMJE : IGLÓI DIÁKOK 1934






Minden iglói diák Tirtsák professzor lányába, Évikébe szerelmes, így Petky Pali is róla ábrándozik. A különben is zabolázatlan, nótás kedvű diák viselt dolgairól az egész tanári kar értesül, s Palit kicsapják az iskolából. Aztán kitör a világháború, és a diákoknak más kötelezettségük akad.

Női főszereplő: Gervay Marica


- A magyar filmgyártás reprezentatív filmje lesz Farkas Imre híres operettjéből készült filmünk, az "Iglói diákok“, amelyet Siklóssy Iván írt filmre és György István rendez. A filmnek ismeretlen új primadonnája van: Gervay Marica, a főszerepeket Eőry Kató, Jávor Pál, Delly Ferenc, Dénes György, Kabos Gyula, Gózon Gyula, Kürty József játsza. Egész vagyonomat belefektettem ebbe a filmbe és remélem nem fogok csalódni a magyar közönségben.--mondja Faragó Rezső, az Eco rt. igazgatója





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése