1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2018. szeptember 5., szerda

TAUNER TIBOR EMLÉKÉRE...

Ismét itt a szüret ideje,a tavaszi és nyári kemény munka után a szőlő barnalábú  u.n. "Braunhaxler" munkásai  szüreti mulatsággal, körmenettel ünnepelhetnek.
Így lesz ez az idén is a Költő utcában, ahol  a KADARKA KÖR is  megrendezi a maga szüreti mulatságát a köz javára. Hagyománya van már ennek, százak zarándokolnak fel a hegyre, Jókai egykori kertjéhez és présházához, egy kis ünneplésre, zsíroskenyér  és kadarka kóstolóra. Lesz szőlőtaposás, ének- és tánckar, mustkóstolás, könyv- és  kadarkavásár .



Egyszóval minden, mi szem-szájnak + fülnek ingere. Hamisítatlan hangulatú szüreti mulatság, amiben modern világunkban az embernek nemigen van része mai napság, hacsak nem maga is bortermelő.

A HEGYVIDÉK TV tudóítása

 Szomorú változás, nem lesz ott -már csak jókedvű emlékeinkben él-  a most nyáron 72 éves korában elhunyt

Tauner Tibor nótafa, az óbudai önkormányzat vezetőségi tagja ,

a BRAUNHAXLER társaság korábbi elnöke, a társaság dalkörének tagja , igazi közösségi ember és melegszívű jóbarát, akit az óbudai önkormányzat saját halottjának tekint.

Emlékére álljon itt a Tabánanno saját videórészlete róla a 2015-ös szüret idején.


"Fokozta a hangulatot Tauner Tibor nótafa előadása. Drávusz János tangóharmónika kíséretében :előadták a KADARKA KÖR himnuszát."








Tauner Tibor  a szüreten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése