1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2014. június 12., csütörtök

A GELLÉRTHEGYI KIOSZK

A GELLÉRTHEGYI KIOSZK

A gellérthegyi  kioszk az 1890-es években épült A
 Citadella erődjének jelképes bontása után lehetőség nyílt a pompás panoráma kiaknázására  egy nagyteraszos étterem –kávéház felépítésével.A Citadella körüli sétány Tabán felőli részén nem messze a Gellért szobortól épült vendégláétóipari létesítmény kb 40 évig nagy sikernek örvendett a gellérthegyi kirándulók körében.Innen nyílt alegszebb kilátás a budi várra , a Tabánra és a Dunán át a pesti oldalra.
GELLÉRTHEGYI KIOSZK üzemeltetők:

1899                                 Schuller I

1906,07,08,09                  Fodor Berczi

1922                                  Gellérthegy.Tel. Józs. 61—56.

„Elsőrendű  magyar konyha,minden nap cigányzene” hirdeti egy korabeli képeslap hátoldala. 1939-ben a kioszk végleg bezárt.
1941 július 19-én a tűzoltósára 30 jelzés futott be  gellérthegyi erdőtűzről ,de kiderült, a jelzések a kioszk felé mutatnak.32 tűzoltó bevetésével sikerült megfékezni a tüzet, de a használaton kívüli vendéglő teljesen kiégett. Mint utóbb kiderült  a közelgő tüzijátékhoz petárdák szerelését végezték a vendéglő területén .A szemtanúk először egy hatalmas robbanást észleltek,a tűz csak utána harapózott el vendéglőben
Forrás:
egykor.hu

Képek:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése