1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2018. április 18., szerda

ADT KUTATÁSOM
Tisztelt Felhasználónk!

Tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezzük ADT kutatásom című versenyünket. Írja meg nekünk, mi az, amit adatbázisunkból tudott meg, fedezett fel. A legérdekesebb írásokat közé tesszük blogunkon, és egy résztvevő 10 percben bemutathatja a 25. Könyvfesztiválon tartandó konferenciánkon (április 20. 13 óra).


Az első helyezett 12 hónapos, a 2. és 3. helyezett 6 hónapos ADT előfizetést nyer.


ADT kutatásom 

Beérkező levelek

címzett :ADT

Tisztelt Arcanum Adatbázis kft

 72 éves nyugdíjasként, úgy is mint a Tabán Társaság tagja , 10 éve szabadidőm egy részét a lebontott városrész  emlékeinek  amatőr szintű kutatásával és publikálásával töltöm.
 (tabananno.blogspot.hu).
Ebben hatékony segítségemre van az ADT, mert egy közkönyvtárhoz viszonyítva  az adatok sokkal gyorsabban elérhetők és  kényelmesebbé teszi a munkát.

Az utóbbi négy évben a tabáni vendéglátás témakörében vizsgálódtam és az Önök segítségével többek között két kötetnyi adatot sikerült könyvformába öntenem egyenlőre a magam szórakoztatására későbbi publikáció reményében. A kutatás a kötet elkészültével nem áll meg, időnként újabb és újabb adatok előkerültével gyakorlatilag folyamatos.

 Az említett  kötet címe:

 " LEBONTOTT  ÁLMOK KORCSMÁI",

 melyben számtalan hivatkozás  van az adatbázisukban  lelhető linkekre. CEWE könyv alakban 1 pld-ban ki is lett nyomtatva.
Mellékelve: fenti könyv 2 kötetben PDF formátumban mammut mail-ben

 Kutatás lényege:

 A még fellelhető adatok alapján a Tabán mint városrész témán belül  a tabáni vendéglátás  elmúlt 200 évének felderítése, elsősorban a kispolgári réteg szórakozóhelyeinek számba vétele (bormérések ,kocsmák) ezek története, beleértve az egyes helyek érdekességeinek bemutatása és népszerűsítését , hírük a korabeli sajtóban, stb.

 2009-ben  létrehoztam egy blogot taban-anno néven. 2012  óta meg kellett nyitnom egy másodikat is, mert az első betelt. Melléktermékként a tabáni témájú fotókra   festményekre is kreáltam egy-egy blogot:

 Foto            :          tabanalbum.blogspot.hu  (többezer fotó)
Festmény:          taban-galeria.blogspot.hu (kb ezer festmény)

 Ezek a blogok az adatbázisra épültek,nagyrészt  innen a forrásuk.Ma is üzemelnek.

10 év elteltével még mindíg találok a témában új kutatnivalót , köszönet és hála az ADT-növekvő adatbázisának

(Kő kövön nem marad  = Tabán bontása)

(Kis korsó sör hanzli nélkül= Tabáni kocsmák a korabeli sajtóban)

 Budapest 2018 április

                                                      Tisztelettel
                                                                              Kaszás Ferenc
                                                                       amatőr Tabán-kutató                                                         


Biszak Bogáta (Arcanum Kiadó)
13:07 (4 órája)
címzett: 
Tisztelt Kaszás Ferenc!

Köszönjük pályázatát, féléves ADT előfizetést nyert, gratulálunk!

Üdvözlettel: Biszak Bogáta
ADT referens

1 megjegyzés:

 1. Meg akarom osztani a vallomásomat mindannyiótokkal, házasságot kötöttem a férjemmel 2 évvel ezelőtt, kezdjük otthon az otthoni problémákat, abbahagyjuk az ágyon aludni, küzdenek a kis dolgokért, ami késő este jön haza, túl sok italt alkohol és alvás más nõkkel. Soha nem szerettem senki embert az életemben, kivéve őt. Ő a gyermeke apja, és nem akarom elveszíteni, mert olyan keményen dolgoztunk, hogy ma a miénk vagyunk. Néhány hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy élni fog engem és a gyermeket, hiszen tudja, hogy az egyedülálló anya néha nehéz lehet, és ezért nincs senki, aki megfordul, és szívrohamom volt. Felhívtam az anyámat, és elmagyaráztam neki mindent, anyám Dr. OGUDU-ról mesélt nekem arról, hogyan segített neki megoldani a problémát apja és apám között, és meglepődtem, mert három és fél évig nem voltak egymás között, olyan csoda volt, mintha visszajönnek egymáshoz. Dr. OGUDU-nak címeztem az e-mail címére: [obuduyang@gmail.com]
  és mindent elmagyarázott neki, így megígérte nekem, hogy ne aggódjon, hogy varázsolni fog, hogy visszajönjenek a dolgok. A problémám két napon belül meg fog oldódni. Szóval varázsolt nekem, és két nap elteltével a szerelmem visszatért, és megkért, hogy megbocsátsam neki. Nagyon boldog vagyok. ezért ezért döntöttem úgy, hogy megosztom a tapasztalataimat minden megjegyzéssel valakinek, aki valaha is megy keresztül, csak annyit kell tennie, hogy e-mailt küld. e-mail cím: [obuduyang@gmail.com] a következő megoldásokra

  mint például:
  1) LOVE SPELL
  2) JAVASOLT SPELL
  3) GET MY EX BACK SPELL
  4) MÁRKÁBAN
  5) PROMOTION SPELL
  6) VÉDELMI SPELL
  7) STOP A DIVORCE SPELL
  8) BÍRÓSÁG
  9) WAREWOLF / WITCHES SPELL
  10) IMMIGRÁCIÓS SPELL
  11) POWER SPELL
  12) SEPERATION SPELL
  13) TEGYEZNI A GYERMEKEK VISSZA A CSATLAKOZÁSÁT
  14) Gyógyító varázslat, mint például:

  HIV,
  RÁK,
  ASZTMA,
  IMPOTENCIA,
  LOW SPERM COUNT,
  Meztelenség / terméketlenség

  Most lépjen kapcsolatba vele: Email obuduyang@gmail.com

  VálaszTörlés