1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2013. szeptember 6., péntek

A HÉT FOTÓJA A RÉGI TABÁNRÓL 01.



Nagy öröm újra láthatóvá tenni egy-egy  kifakult, megsárgult, szakadozott szélű fénykép részleteit. Beleláthatunk a korba, feltárhatjuk a képen szereplő alakokat, arcokat Afféle időutazásnak is felfoghatjuk egy-egy kép restaurálását,feljavítását. Nem beszélve arról, hogy fellelt állapotában egy egy kép részlet nem is látható.A digitális fotoprogramok nagyítója alatt új életre kelnek rég letünt világok,tájak és emberek. Terveink szerint minden héten közzéteszünk  egy feljavított fényképet régi Tabánról.





A fotó minősége továbbra sem tökéletes, de felismerhető a Holdvilág utca egy olyan részlete amelyről ezen a fotón kívül talán nincsmég egy dokumentum, mert az utcát mindenki előlrő fotózta , festette le,ez a nézet pedig oldalról mutatja be  a 14 sz. házat.

További fotók a Holdvilág utcáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése