1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2012. június 28., csütörtök

TABÁNI KOCSMATÉRKÉP ANNO 1900-1930



Ugyan a mai kocsmázók nem sok hasznát veszik ennek a térképnek, hiszen ezek a kis kerthelyiségek ,vendéglők, bormérések rég köddé váltak.- Mégis érdemes belemélyedni, hogy ilyen tenyérnyi helyen valamikor ötvenegynehány vendéglátóhely megélt egymás mellett, modern korunkban meg alig egy -kettő vegetál, agonizál ugyanazon a helyen. Ezen a dolgon a helyi Önkormányzatnak is el kellene gondolkodnia. A Tabán Múzeum épületében alig pár hónapja húzta le a rólót például a Tabán Terasz, többmilliós bérleti díj tartozás által megfojtva. Talán jobb is ,hogy nem valósult meg a Tabáni Borpiknik a tájjelegű pincészetekkel, rövid idő alatt hasonló sorsra jutna!

Na ,de hagyjuk a szomorú jelent, lássuk a "boldog békeidőket",menyi csehó, borharapó élt meg egykoron a kutyafuttató domboldalakon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése