1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2019. február 15., péntek

SÁNDOR ANNA: DAL A TABÁNRÓL




Dal a Tabánról.

Ezen a héten mutatta be az Uránia a Szent hazugság főfilmje mellett a Dal a Tabánról cimü magyar zenésfilmet. A film rendezője Kolozsváry Andor, nagy hozzáértéssel és sok ötlettel végezte munkáját, a dalt Sándor Anna és a Triumph vokálegyüttes adja elő. A zenében Walter László, a fiatal komponista mutatkozik be filmen szép sikerrel. A film különös érdekessége, hogy az első ilyen témájú magyar kiséröflim. Úgy érezzük, hogy kicsit több és inkább a miénk, mint az idegen kisérőfilmck.


Magyarság 1937 február 21






M ost készült el a „Mindenki muzsikája'‘ hangosfilm-sorozat első négy
egyfelvonásos filmje. Az újszerű, szcenírozott zenésfilm eket a rádió és gramofon közkedvelt énekesei adják elő;
Sándor Anna, Fekete Pál, Kalmár Pál,
Weygand Tibor és a Triumph vokalegyiittes. A hangulatos, festői beállítású filmeknek nagy meglepetése lesz az egyetlen magyar gramofon énekesnőnek: Sándor Annának képben való
bem utatkozása is, akinek bársonyos
hangjához, kitűnő játéka és dekoratív
megjelenése ad keretet. A „Kéklö Balaton'1, „Dal a Tabánról“, „Ligeti dal“ és
„Dalommal köszönitek“ című filmeket
Kolozsvári A ndor rendezte, Karban
József fényképezte. Hang: Brückner
János. A Sally Géza produkciójában
készült filmeket Kovács Emil és Társa
filmvállalata hozza forgalomba


1 megjegyzés:

  1. Üdv mindenkinek,

    A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, a világ és az egyetemi hitelről tesz tanúbizonyságot (United. Credit411@gmail. com A ) hitel a legjobb megbízható, megbízható hitelező cégtől 1% kamattal. Ma hitelre van szüksége, mindenféle kölcsönt kínálnak, Ön szerint a united.credit411@gmail.com (UC credit) nem ad fedezetet.
    Élő bizonyság vagyok

    VálaszTörlés