1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2014. február 26., szerda

MÓDOSUL A VÁRBAZÁR VÉGSŐ ÁTADÁSA

A  korábbi hírekkel ellentétben csak a régi épületek felújítása fejeződik be ,így csak az első ütem készül el áprilisra. Az újonnan épülő részek befejezése előreláthatólag augusztus 25-re van előirányozva, így bekövetkezett az, amit többen hangoztattak: -ilyen feszített ütemben és ilyen rövid határidővel nem lehet  teljesíteni egy kilenc milliárdos beruházás megvalósítását. Az építkezés finanszírozása döntően európai úniós forrásokból valósul meg




STOP.HU


A kormány egyetértett a Várkert Bazár rekonstrukciójának véghatáridejéről szóló módosítással, a beruházás befejezését 2014. augusztus 29-re tűzték ki - olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben.


A Várkert Bazár rekonstrukciójáról és a Budai Várnegyed hosszú távú fejlesztéséről, valamint a budavári királyi kertek revitalizációjáról, a Budai Várnegyed és környékének közlekedési problémáinak rendezéséről szóló 2011-es kormányrendeletben korábban 2014. március 30. szerepelt.


L. Simon László kormánybiztos, az Ybl Emlékbizottság elnöke januárban az MTI-vel azt közölte, hogy az Ybl-emlékév egyik kiemelkedő eseménye a Várkert Bazár átadása lesz, a rekonstrukció első üteme március végére készül el, és április 3-án a tervek szerint a miniszterelnök avatja fel a Várbazárt.


A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a rekonstrukció első üteme az Ybl által tervezett részek felújítását tartalmazza, így a régi, helyreállított épületek átadása történik meg áprilisban. Ezt követően az új részek építésével folytatódik a munka. 



A több mint 9 milliárd forintból megvalósuló program az európai uniós támogatáson felül kormányzati forrásokkal is kiegészült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése